Gezilecek Yerler

Kapuzbaşı Şelalesi

Adana

Doğanın Uğultusuna Kulak Verin; Kapuzbaşı Şelalesi

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi, yani Niagra ile karşılaştırılacak güzellikte olan Kapuzbaşı Şelalesi… Hemen yakınındaki Aladağlar’ın görkemiyle yarışan bu şelale, muhteşem bir manzara koyuyor ortaya. Hala bir yerlerde doğanın bize yaptığı sürprizlerin var olmasına seviniriz fakat bu şelale bizi sevindirmek bir yana, hayran bırakıyor, mest ediyor ve çok şaşırtıyor. Doğanın bizlere hediye ettiği bu muhteşem güzellik, Kayseri-Yahyalı’da bulunuyor. Şehirden oldukça uzakta olan bu muhteşem şelalenin çevresi de ayrı güzel. Kendisinin güçlü kayalar ve yeşilliklerle oluşturduğu karşı konulamaz bir büyüsü de var.

Kapuzbaşı Şelalesi, Aladağlar’da toplanan kar ve buz sularıyla beslenir ve 76 metre tepeden dökülür. Gürül gürül sesi ve tül gibi beyazlığı, sizi mest eder. Kapuzbaşı bir şelaleler takımı. Yani sizi bir tane değil, 3 tanesi yan yana olmak üzere 7 adet muhteşem şelale bekliyor.

Hayran Kalmak, Çok Eğlenmek, Doyamamak

Evet, burayı kelime sınırımız olsa üç kelimeyle anlatabiliriz. Ama bizim sınırımız yok. Kapuzbaşı’na vardığınızda neler yapabileceğiniz hakkında bir konuşalım. Önce,“Kapuzbaşı Şelalesi nerededir?” konusuna değinelim. Şelale, Yahyalı’nın Kapuzbaşı Köyü’nde bulunuyor. Yani, Kayseri sınırları içerisinde bir doğa harikası burası. Önceden buraya ulaşmak çok zormuş fakat asfalt yol çalışmalarından sonra köye ulaşım süresi yarı yarıya inmiş.

Şelale çevrelerinde manzaraya karşı bir şeyler yiyebileceğiniz ve çay-kahve keyfi yapacağınız bungalov mekanlar bulunuyor. Manzaraya karşı lezzetli yemekler yiyebilir, kahve eşliğinde bu güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kapuzbaşı Şelalesi’nde saç kavurma ve alabalık favori lezzetlerimizden.

Burası aynı zamanda birçok vadiden ve ormanlık alandan oluşan bir bölge. Kapuzbaşı Şelalesi piknik alanı, bu güzelliği ikiye katlayacak kadar güzel. Yanınıza aldığınız yiyeceklerle burada piknik yapmanız da mümkün. Bunun yanında şelale, Aladağlar trekking parkurunun ideal dinlenme noktalarından. Adana-Kayseri arasındaki Aladağlar geçişini 5 günde tamamlayan gruplar, 4. gün Kapuzbaşı Şelale’si yanı başında çadır kurup konaklıyorlar. Trekkingciler daha sonra burada yürüyüşlerine devam ediyorlar. Siz de şelalenin yakınlarındaki trekking parkurlarını değerlendirebilirsiniz.

Kapuzbaşı Şelalesi Konaklama

Bu güzellik için bir gün yetmeyebilir. Yani tamamen şehir havasından arınmış, sadece şelale gürültüsüne birkaç gün kulak verebilirsiniz. Kapuzbaşı Şelalesi konaklama yerleri çok kısıtlı değil. Yani birkaç alternatifiniz bulunuyor. Doğaya uyumlu ahşap bir mekanda konaklamak için Kapuzbaşı Şelale Motel, Atmaca Motel, Cem Batu Resort Hotel ilk aklımıza gelen Kapuzbaşı Şelalesi otelleri arasında. Kapuzbaşı pansiyonları için Çörekçi Pansiyon’u değerlendirebilirsiniz. Maceracı, kampsever bünyelere de alternatif var. Birçok insan yaz aylarında burada kamp yapıyor. Baştürk Dinlenme Tesisi, Kapuzbaşı kamp aktivitelerine özel bir alan bulunduruyor. Bunun yanında aynı tesisin bungalov evlerini de değerlendirebilirsiniz.

Bir Dorne Pilotunun Gözünden Kapuzbaş Şelalesi

Drone Görüntüleri “Hasan AKKILIÇ” isimli Drone Pilotuna aittir.

Kapuzbaşı Şelelasi’ne Nasıl Gidilir?

Ve hepinizin beklediği o soruya geldik. Daha önce söylediğimiz gibi, şelale Kayseri’nin Yahyalı ilçesinin Kapuzbaşı Köyü’nde. Köy, Yahyalı’ya 65 km mesafede. Kayseri şehir merkezine ise 141 km uzaklıkta. Kayseri-Develi yoluyla veya Kayseri –Yeşilhisar yoluyla Yahyalı ilçesine ulaşım sağlanabilir. Yahyalı’ya varıldıktan sonra şelalelere ulaşım için iki seçenek var. Yollardan birisi Yahyalı Dikme-Çamlıca-Ulupınar (55 km) ve ikincisi ise Yahyalı-Dikme- Deli Ali Uşağı-Yeşilköy-Balcıçakırı (65 km) güzergahı. Bu yollar geçmişte çok zorlu şartlara sahipti fakat günümüzde yol çalışmalarıyla ulaşım bir hayli kolaylaştı. Yahyalı’dan 1.5 saatte şelaleye varmanız mümkün. Kayseri sınırlarında olmasına karşın burası Adana Kozan’a oldukça yakın. Adana- Aladağ- Kapuzbaşı Şelalesi yolu Adana’dan gelecekler için ideal bir seçenek. Kapuzbaşı Şelalesi Adana ziyaretlerinde değerlendirilecek bir rota, haberiniz olsun.

networksherlocked

"Hayatta kalanlar, türlerin ne en güçlüsü ne de en zekisidir; hayatta kalanlar kendini değişime en çok uydurabilenlerdir."

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu