Orta Çağ’da Bizans döneminde yapılan Yılan Kalesi bölgede bulunan aynı döneme ait tüm kaleleri görebilecek noktadadır. Sarp bir kayalık üzerine yapılan kale günümüze kadar kendini korumuş ve sanat değeri yüksek bir yapıdır.
Eski adının Govara olduğu biliniyor. Ayrıca Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu kale için Şahmeran Kalesi olarak bahsetmiştir. Daha sonra kaleye Yılan kalesi ismi verilmiştir. Ayrıca kale önünde bulunan Yılankale isminde bir belde bulunuyor.
Kale içleri oldukça tahrip edilmiş olan Yılan Kalesi nin burçları ve surları hala ayakta duruyor. Kaleye ulaşım için bir noktadan sonra tırmanış gerekiyor. Adana’nın sıcak yaz günlerinde bu noktalara çıkmak biraz yorucu olabilir.
Kale içerisinde gezerken tarihte yaşamış insanların buralarda gezdiğini hayal etmek ve gözünüzde bunu canlandırmak insanı heycenlandırıyor. Her tarihi yapı için söylediğimiz gibi fotoğraflardan ne kadar görseniz de orada bulunmak ve gözlerinizle görmek ayrı bir duygu ve heyecan yaratıyor.
Drone Pilotunun Gözünden Yılan Kalesi
Yılan Kalesine Nasıl Gidilir?
Kalenin bulunduğu noktaya ulaşım oldukça kolaydır. Ancak bir noktadan sonra kaleye ulaşabilmek için yürümeniz gerektiğini tekrar belirtelim.
Adana il merkezinden kaleye ulaşabilmek için Ceyhan yönüne doğru ilerleyin. Adana il merkezinden yaklaşık 45 km sonra Yılan Kalesi tabelasını görebilirsiniz. Ayrıca bu kavşağa geldiğinizde bölgenin düzlük olması nedeniyle kaleyi uzaktan görebilme imkanınız var.