Caddx Peanut TX Bağlantısı ve Betaflight Ayarları
Bugün sizlere hem boyutuyla hem de özellikleriyle Fıstık Kamera Caddx Peanut’dan bahsedeceğim. Biraz daha zorlasalar leblebi olurdu heralde 🙂 FPV hobisinin aşırı maliyet getirdiği şu günlerde bir kaç kamera parçaladıktan sonra doğru kamerayı bulduğumu düşünüyorum.
Boyut ve malzeme kalitesi olarak gayet iyi ve FPV için uygun bir cihaz üretmişler.
Ürünün kutu açılım videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
Dilerseniz bu anlatımı video üzerinden izleyebilir veya yazılı anlatım olarak aşağıdan devam edebilirsiniz.
İnsta360 ve Caddx işbirliği ile üretilen bu kamera İnsta360 go2’yi bir tık öteye taşıyarak sevdiğim bir özellik eklemişler. Kamera üzerine eklenen mıknatıslı bir modül sayesinde video kaydınızı uçuş esnasında başlatıp durdurabileceksiniz. Ayrıca aynı modül sayesinde kamerayı 5V güç ile beslemeniz mümkün.
Olası kaza durumunda kameranın fırladığını düşünürsek modülün kamerayı mıknatıs ile tutması ayrıca bir avantaj. Bu sayede hem cihaz daha modüler olup hem de devrede ki kabloları kopartıp atmayacağını düşünüyorum.
Modül üzerinde 3 kablo bulunuyor. Bunlar sırası ile 5V/GND/TX
Bilgi Notu
Bu anlatımda MAMBA F722 Kontrol Kartı ve Betaflight yazılımı kullanılmıştır.
Gerekli fiziksel bağlantıyı yapmak için kontrol kartınız üzerinde uygun bir TX portu belirleyin ve ardından kontrol kartı üzerinde 5V/GND/TX girişlerine kabloları lehimleyin.
Fiziksel bağlantıyı tamamladıktan sonra Betaflight üzerinden bazı ayarlar yapmanız gerekiyor.
İlk olarak Betaflight Consola bağlanın ve Resource komutunu çalıştırın.
Ben kendi kontrol kartımda TX4 Portunu kullandığım için buna karşılık gelen satırda (resource SERIAL_TX 4 A00) Pin kodunun A00 olduğunu tespit ettim. Sizde aynı kontrolleri yaparak uygun pini bulun. Daha sonra
resource SERIAL_TX 4 none
Komutunu çalıştırarak portu boşa düşürüp sırası ile aşağıda ki komutları girin. Yukarıda bulduğunuz pini aşağıda ki komut satırında güncellemeyi unutmayın.
resource PINIO 1 A00
set pinio_box = 40,255,255,255
save
İşlem tamam. Betaflight yeniden başladıktan sonra Modes sekmesine girin ve sayfayı aşağı kaydırın. User1 kısmına gelerek Add Range butonuna basın. Uygun kanalınızı seçin ve aralığı ayarlayın. Hepsi bu kadar. Artık uzaktan kayıt başlatıp durdurmaya hazırsınız.
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Sorularınız olursa yorum kısmında yazmaktan çekinmeyin. Keyifli uçuşlar. 🙂
ALİ KÖRÜK